Voederwinning

Goed ruwvoer is voor een melkveehouder van groot economisch belang. De bodem op de juiste manier voeden en bewerken, het gewas voorzien van de gewenste mineralen en vrijhouden van onkruid maar natuurlijk ook een geslaagde oogst. Van Eijck is gespecialiseerd in voederwinning op het gebied van gras en mais en vult alle aspecten van de teelt professioneel in. Wij ontzorgen klanten door alle schakels van deze teelten in te vullen. Met slechts één telefoontje is alles geregeld.

Groeikracht
Van Eijck werkt samen met Groeikracht voor onafhankelijk advies en een succesvolle ruwvoerteelt.

Dit proces start met het in- of doorzaaien van grasland en eindigt met de oogst van het gras. Van Eijck kan u gedurende dit volledige traject van dienst zijn. Als u ervoor kiest om uw grasland in te laten zaaien met behulp van onze Lemken Solitair zaaimachine profiteert u vele oogsten lang van een vlak en strak grasland. Tijdens de grasoogst zijn we in de mogelijkheid om met een hoge capaciteit uw gras te maaien, ruggen, hakselen, oprapen en persen.

In het voorjaar hebben we de capaciteit om in een korte periode veel hectares mais te zaaien, onder andere met behulp van onze 10-rijige Vaderstad Tempo V zaaimachines met sectie afsluiting en GPS. Bij het zaaien kunnen er, indien gewenst, vaste of vloeibare meststoffen en een startgranulaat toegevoegd worden. Naast het mais zaaien kunnen we aan de nieuwe wetgeving voldoen; het onderzaaien van een vanggewas in de mais.

Voor de oogst van snijmais beschikken we over meerdere hakselaars, kippers, loaders en een tractor met schaaf. Mogelijkheden bij deze oogst zijn het wegen en het bepalen van het droge stof percentage van uw mais.

Voor de oogst van korrelmais adviseren we onze combine. Ook kunnen we het malen van de maiskorrel verzorgen waarbij u de optie tot aanzuren heeft. Uiteraard zijn we in de mogelijkheid ook het transport van de korrelmais/ccm te verzorgen.

Na de oogst is het veelal verplicht een groenbemester in te zaaien. Hiervoor beschikken wij over een smaragd met zaaibak waarmee we met hoge capaciteit veel hectare groenbemester kunnen zaaien. Daarnaast is het voor ons ook mogelijk om u te adviseren over zaaizaad en dit aan u te leveren.

Interesse in de aan en/of verkoop van snijmais en CCM? Neem dan contact op met Ronald van Eijck. 

Video’s

VAN EIJCK WERKT SAMEN MET GROEIKRACHT
VOOR ONAFHANKELIJK ADVIES
EN EEN SUCCESVOLLE RUWVOERTEELT