Uien

De laatste jaren heeft er een sterke uitbreiding van de uienteelt op de Brabantse zandgronden plaats gevonden. We zien we op menig bedrijf dat deze teelt als hoofdteelt of als tweede grootste teelt wordt beschouwd. De teelt vraagt om een gedegen en professionele aanpak waarbij kwaliteit, capaciteit en bedrijfszekerheid de speerpunten vormen voor het werk wat uitgevoerd moet worden. Iets wat van Eijck goed past.

Wij kunnen de uienteelt voor u verzorgen van zaaien totdat de uien op de vrachtwagen of in de bewaring liggen. De uien worden gezaaid met een 6 meterse Lely Terra Monosem zaaimachine welke twee bedden van 3 meter zaait met ieder 11 rijen. Tijdens het zaaien kunnen we granulaat (meststof of bestrijdingsmiddel) en stuifdek toedienen.

Uien rooien doen we met een 3 meterse Holaras rooier. Deze rooier is voorzien van een omlegband waarmee we makkelijk ruimte creëren op de kopakker.

Wanneer de uien in het zwad liggen laden we deze met een getrokken wagenrooier die is voorzien van 6 PU rollen, egelband en een verbrede afvoerband.

Video’s

direct persoonlijk contact opnemen
met één van onze medewerkers…