Zaaien / Poten

Op ons bedrijf zijn vele soorten zaaimachines aanwezig.
Hierdoor kunnen wij vele gewassen zaaien. Daarbij moet gedacht worden aan: Granen, erwten, gras, maïs, bonen, winter wortelen, waspeen, schorseneren, bieten en noem maar op.

zaaien-12rijerVoor het zaaien van mais beschikken wij over twee 8-rijige en een 12 rijige zaaimachine waarbij de trekker & zaaimachine voorzien zijn van GPS, hierdoor kloppen de sluitrijen precies. Ook zaait deze machine in de rij met gps. Dat wil zeggen dat de GPS ervoor zorgt dat de zaden in de rij op de goede afstand komen te liggen. Ook is elke rij apart afsluitbaar, waardoor overlap bij geren verleden tijd is.

Twee van deze zaaimachines kunnen vloeibare kunstmest toedienen. Door deze vorm van kunstmest toebrengen, wordt het sneller door het plantje opgenomen en zal het groeiproces in het begin sneller verlopen. De 2 8-rijige zaaimachines kunnen ombouwt worden om er bonen mee te zaaien.

 

poten-aardappelenpotenHet zetten van aardappelen gebeurt bij ons door middel van twee 4-rijige Grimme aardappelzetters. Deze Grimme zetters combineert het zetten en aanaarden in 1 werkgang. De twee tractoren zijn voorzien van fronthef met een zaaibedcombinatie die het land zaaiklaar legt voordat er gepoot wordt. Zo hoeft het land na het ploegen niet meer bewerkt te worden. Beide poters hebben een kipbak. Hierdoor kunnen er veel aardappelen met kippers aangeleverd worden. De zetters zijn uitgerust met wissers om spuitsporen vlak te zetten.

Tevens beschikken we over 1 zogehete highspeed-aanaarders om de aardappelruggen aan te aarden. Met deze aanaarders kan men veel harder rijden met aanaarden dan bij de conventionele aanaarders.

zaaien-waspeenVoor het zaaien van waspeen hebben wij een combinatie van een rotorkopeg met opgebouwde zaaimachine. De insporing van de tractor is minimaal door de brede banden.

————————————————————————————————————

poten-aardappelen-goedzienzaaien-bonenzaaien-schorsenerenzaaien-mais-kunstmestzaaien-graslandzaaien-hoek