Snijmais

Het areaal snijmaïs is in onze regio groot.
Voor de teelt van snijmaïs beschikken wij over de meest moderne machines.

dsc_0300Onze maïszaaimachines zijn voorzien van de nieuwste technieken met computer. Hierdoor kan er heel secuur gezaait worden. De in 2012 nieuw aangeschafte 12-rijige Monosem zaaimachine wordt voorzien van een trekker met GPS, zodat er kaarsrecht gezaaid kan worden. Daarnaast beschikken we nog over twee 8-rijige zaaimachines.

De zaaimachines kunnen overigens ook omgebouwd worden voor het zaaien van bonen. Bij 2 machines is het mogelijk om vloeibaar kunstmest toe te dienen. Door deze vorm van kunstmest toebrengen, wordt de kunstmest sneller door de plant opgenomen.

Voor het hakselen van maïs maken we, net als bij de grasoogst, gebruik van onze 3 Krone BigX 650 hakselaars. Dit is in combinatie met een 8 rijige Krone-bek.

dsc00374Net zoals bij de grasoogst hebben we bij snijmaïs te maken met pieken. Door de aanschaf van deze hakselaars is het mogelijk snel en efficient maïs te hakselen. Door het variabele snijlengte systeem wat op onze hakselaars zit, zijn wij bereid voor elke klant de gewenste haksellengte te hakselen. Voor het hakselen hebben we ook de nodige kippers ter beschikking die uiteraard ook bij de grasoogst gebruikt worden. Al deze kippers hebben een waterinhoud van 42 m3. Ook de 2 Krone dubbeldoelwagens kunnen hiervoor ingezet worden.

Voor op de maiskuil beschikken we over een aantal loaders en een schuif voor aan de trekker. Met deze schuif is een grote hoeveelheid mais te verzetten, getuigen ook dit filmpje.
Na de mais is het verplicht om een groenbemester te zaaien. Ook hiervoor zijn we goed ingericht. Met onze 5m brede smaragd en zaaibak in de fronthef kunnen we groenbemester zaaien met een hoge capaciteit.

————————————————————————————————————

 

 

img_0252 dsc00292 dsc00663 img_0325 imgp1032 dsc00758