Korrelmais / CCM

Voor het dorsen van mais worden twee combines ingezet.

SANYO DIGITAL CAMERAHet betreft hier de New holland en de John Deere combine. Beide combines hebben in de mais een grote capaciteit. Deze combines zijn tevens uitgerust met een continue droge stof & opbrengstmeter. Hierdoor is het mogelijk om de gegevens per perceel op te slaan en desgewenst uit te printen. Wanneer beide dorsers op hetzelfde perceel bezig zijn, is in een mum van tijd de mais gedorst. Beide combines beschikken over een 8-rijige kolvenplukker.

Voor het transport van de mais-pitten/ccm over wat langere afstand, wordt gebruik gemaakt van twee grote veenhuis kipwagens en twee 3-assers. Wanneer het nodig is kunnen er nog twee carriers ingezet worden met kipbak. De kippers hebben een waterinhoud van 42 m 3. Zo is er ook voor het transport van mais-pitten genoeg materiaal ter beschikking.

Voor het malen van maiskorrels en het verkrijgen van CCM (Corn Cob Mix), beschikken wij over een grote hamermolen met een capaciteit van meer dan 80 ton per uur.

SANYO DIGITAL CAMERAEen groot voordeel van deze hamermolen is dat het stof, wat bij het malen vrijkomt, wordt afgezogen en terug komt in het proces. Meestal wordt de hamermolen op het perceel gezet waar de mais heeft gestaan, maar door dit nieuwe systeem van stof wegzuigen, wordt het ook mogelijk om de hamermolen dicht bij de kuil weg te zetten, zonder dat alles onder het stof zit.

Naast het malen, kunnen we uw korrelmais ook pletten en desgewenst inbaggen.

dsc02335Op deze pletter kunnen toevoegingsmiddelen (zuren, inoculanten) ingezet worden ter bescherming van de voedingsstoffen tegen bederf en voor een betere voederbenutting. Ook leveren wij geplette korrelmais los gestort aan met tevens de mogelijkheid het product aan te zuren voor een zekere en langdurige opslag.

————————————————————————————————————

 

 

dsc_0300dsc00617 img_0740 img_0854 SANYO DIGITAL CAMERA