Grasland

De rundveehouderijsector is in onze regio goed vertegenwoordigd. Uiteraard hebben wij dus de nodige machines om de normale werkzaamheden uit te voeren. Dit begint met het in- of doorzaaien van grasland tot en met de oogst van het gras.

dsc_0037-3Het maaien gebeurt met een 9 meterse zelfrijdende maaicombinatie van Krone.
Hiermee kan een zeer hoge capaciteit gehaald worden, vooral wanneer het wat grotere percelen zijn. De BIG M bestaat, zoals op het plaatje te zien is, uit 2 zijmaaiers en een frontmaaier. Een groot voordeel van deze maaier is dat deze het gras op de volle breedte teruglegt, zodat er niet meteen doorgeschud hoeft te worden om het gras te spreiden. Zo wordt er een schudbeurt gespaart. Ook is de machine ontzettend wendbaar op de kopakker.

Voor het harken beschikken we over 2 machines. Het gaat hierbij om een 2-elements Kuhn hark en een in 2012 nieuw aangeschafte 4-elements Krone hark. Beide machines hebben middenafleg. De 4-elements hark heeft een variabele werkbreedte tot maarliefst 14 meter. Hierdoor is de hakselaar goed bij te houden.

Vervolgens is het aan de veehouder de keuze of hij voor het bij elkaar rijden van het gras gebruik wil maken van opraapsnijwagens, een hakselaar of van een grootpak-pers met uiteraard de mogelijkheid tot wikkelen.

imgp1323De drie Krone BigX 650 hakselaars zorgen voor een ongekend hoge hakselcapaciteit, waardoor er tijdens de pieken veel gras in een korte tijd opgeruimt kan worden. De 2 hakselaars zijn tevens uitgerust met het variabele snijlengte systeem. Hierdoor zijn wij bereid voor elke klant de gewenste haksellengte te hakselen.

Voor het oprapen van gras beschikken we over 2 opraapsnijwagens van het merk Krone. dsc00318_0Deze “dubbeldoelwagens” hebben een bakinhoud van 45 m3. Deze wagens kunnen in de grasoogst ingezet worden als opraapsnijwagens en hebben een hoge capaciteit. Daarnaast kunnen de wagens in de maisoogst fungeren als kipper.

————————————————————————————————————

 

 

dsc_0206 hpim0641 img_0704 img_0752 img_2113 OLYMPUS DIGITAL CAMERA SANYO DIGITAL CAMERA