Grondverzet

De hoofdmoot van het grondverzet is kraan en loaderwerk voor de bouw en wegenbouw.

bHiervoor beschikken wij over:
- 1 Doosan rupskraan 23 ton
- 2 mobiele kranen 17 ton
- 2 mobiele kranen 15 ton
- 1 minigraver 3.5 ton
- 3 loaders

Elk van deze machines is uitgerust met diverse bakken. De mobiele kranen kunnen ook worden ingezet bij het maaien van sloten. Ze worden allemaal bemand door gemotiveerde en ervaren machinisten. Deze grondverzet machines worden ook veel voor sloopwerkzaamheden en agrarisch werk ingezet, zoals inkuilen. Naast deze vloot machines hebben wij ook een minigraver om ook het wat fijnere werk uit te voeren.

img_1620_0Indien er zand of grond aan of afgevoerd moet worden, kunnen er vrachtwagens of dumpers ingezet worden. Wij beschikken hiervoor over 2 container auto’s met zandbakken en 2 in 2012 nieuw aangeschafte zanddumpers voor achter de tractor. Deze dumpers zijn uitgerust met hydraulische kleppen. Verder hebben we ook nog 3 carriers met zandbakken voor het transport over wat langere afstand.

img_1857Ook hebben wij de nodige kennis en materiaal in huis om aan de hand van metingen en berekeningen percelen te egaliseren zodat de afwatering en berijdbaarheid geoptimaliseerd worden. Hiervoor beschikken wij voor het precisiewerk over een laser met instelbaar afschot. Met behulp van een eigen ontwikkeld rekenprogramma kunnen de gegevens van de metingen ingevoerd worden en berekent de computer hoeveel centimeter er bij of af moet en hoeveel m3 er verplaatst moet worden. Het egaliseren gebeurt veelal met het kilverdozer van 8 m³. Voor het fijnere werk hebben we nog een kleinere kilverbak.

Naast het grondverzet handelen wij ook in vele soorten zand en grind.

Voor het grondverzet zijn we VCA gecertificeerd.

————————————————————————————————————

SANYO DIGITAL CAMERA pict2438 pict2426 img_2071 img_1799 img_1437 img_1162